Over Sensus-methode

Corporatie-processen.nl is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

Nieuws

Sensus-methode verzamelt nieuws over procesmanagement, verbeter- en kwaliteitsmanagement en houdt u op de hoogte van nieuws voor woningcorporaties en ontwikkelingen rondom Sensus-methode en Sensus BPM Software.

Risicomanagement in dagelijkse processen

Meld u aan voor de kennissessie met Havensteder op 12 april!
Tijdens de CorporatieGids LIVE Kennisdag op 12 april geven Hans Bloemen van Sensus-methode en Alexander van Dijk van Naris in samenwerking met Stichting Havensteder, een presentatie over risicomanagement in de dagelijkse praktijk bij woningcorporaties. Hier laten zij zien hoe NARIS GRC® en Sensus BPM Software aan elkaar kunnen worden gekoppeld en welke voordelen dit voor uw corporatie heeft!

Lees meer

Procesmodel voor Woningcorporaties vernieuwd!

Al jaren deelt Sensus-methode haar proceskennis van woningcorporaties in de vorm van een uitgewerkt procesmodel. Het online gepubliceerde procesmodel is nu volledig geüpdate volgens de nieuwste CORA 3.1, die onlangs is vrijgegeven. Bekijk de processen hier!

Lees meer

Komt u naar de CorporatieGids Kennisdag?

Op 11 april vindt de jaarlijkse CorporatieGids LIVE kennisdag 2017 plaats. Leveranciers en adviseurs met focus op de corporatiesector verzorgen hier allerlei leerzame en interessante kennissessies. Hans Bloemen, BPM-consultant en woningcorporatie specialist bij Sensus-methode, verzorgt tijdens deze dag een kennissessie over hoe u wendbaarheid brengt in uw procesgerichte organisatie. Wij nodigen u van harte uit!

Lees meer

10 tips om te scoren op onderhoud

Er moet snel gescoord worden. Dat is nu wel duidelijk, anders is het voor corporaties een verloren strijd. De corporaties staan in de politiek op flinke achterstand. Om de achterstand weg te werken is Aedes druk bezig met een landelijke corporatiebenchmark om de excellente prestaties van corporaties prominent onder het voetlicht van de politiek te brengen.

Lees meer

Inkomens- en huurgrens: de regels per 2015

De inkomensgrens voor toewijzing van sociale huurwoningen stijgt per 1 januari 2015 van 34.678 naar 34.911 euro. Dat maakte minister Blok bekend in de jaarlijkse circulaire met voorwaarden voor de huurtoeslag en toewijzing van sociale huurwoningen. Daarin staan ook de inkomensgrenzen voor de inkomensafhankelijke huurverhoging en wijzigingen in de huurtoeslag.

Lees meer

VHV Kompas App: Slimmer samenwerken in de corporatiesector

In het digitale tijdperk waarbij slimmer werken en samenwerken steeds meer aandacht krijgen is een functionele app onontbeerlijk.Abonnees van VHV Kompas portal kunnen daarom ook beschikken over de portal in een app: de VHV Kompas App. VHV Kompas is partner van Sensus-methode.

Lees meer

Woontij aan de slag met Sensus BPM Software

Woningcorporatie Woontij, actief op Texel en in Den Helder, ligt op koers op de weg naar haar doelstelling: gedifferentieerd woningaanbod en brede dienstverlening. Om huurders zo goed mogelijk te kunnen bedienen en de organisatie efficiënt in te richten is Woontij onlangs van start gegaan processen vast te leggen in Sensus BPM Software.

Lees meer